ČEZ Slovensko zaznamenal vlani rekordný rok

6. 2. 2017

Líder medzi alternatívnymi dodávateľmi elektriny a zemného plynu spoločnosť ČEZ Slovensko zaznamenala svoj najúspešnejší rok pôsobenia na trhu z pohľadu veľkosti zákazníckej základne a výsledkov. Firme narástol počet zákazníkov, dodaný objem i dosiahnutá výška hrubej marže z dodávky komodít, ktorá odzrkadľuje jej finančné zdravie.

Spoločnosti ČEZ Slovensko sa v roku 2016 darilo najmä pri získavaní zákazníkov z firemného segmentu. Objem dodanej elektriny a zemného plynu rástol o 10 % oproti predchádzajúcemu roku, hrubá marža rástla vďaka dobre načasovaným nákupom elektriny ešte výraznejšie.

„Potvrdil sa aj dlhodobý trend akvizície nových klientov, v rámci ktorého sa počet firemných zákazníkov od roku 2015 zvýšil o takmer 30 %, čo aktuálne predstavuje bázu približne 4 tis. subjektov. Portfólio firemných zákazníkov chceme ďalej rozvíjať, napríklad aj ponukou širokej palety energetických služieb, ktoré už v Českej republike poskytuje spoločnosť ČEZ ESCO,“ uviedol generálny riaditeľ ČEZ Slovensko Igor Nagy.

O služby ČEZ Slovensko prejavujú čoraz väčší záujem aj malé a stredné podniky, a to prevažne v regióne východného, či stredného Slovenska. „Medziročný rast dodávky sa pri tejto skupine klientov pohybuje v ostatných rokoch na úrovni 30 %,“ spresnil Nagy. Počet klientov v segmente domácností sa udržiava na stabilnej úrovni zhruba 65 tisíc zákazníkov. Tento segment pozitívne ovplyvňuje úspešné hospodárenie firmy v uplynulých rokoch.

Popri rozširovaní počtu zákazníkov sa firma v minulom roku venovala zlepšovaniu zákazníckeho informačného systému či zjednodušeniam v procesoch pre zákazníkov. Práve prehľadnejšia ponuka zvyšuje atraktivitu dodávateľa v očiach zákazníkov.

O spoločnosti ČEZ Slovensko

ČEZ Slovensko je súčasťou Skupiny ČEZ, najväčšej energetickej spoločnosti v strednej a juhovýchodnej Európe, ktorá je zaraďovaná medzi najväčšie a najúspešnejšie európske spoločnosti podľa trhovej kapitalizácie. ČEZ Slovensko je významným alternatívnym dodávateľom elektriny i plynu s pôsobením v segmente od domácností až po veľkoodberateľov.

Tlač Hore
Ako zmeniť dodávateľa Chcem ušetriť Domácnosti  Elektrina Firmy a podnikatelia Plyn Veľkoodberatelia Zákaznícka linka 0850 888 444 Časté otázky